Let's follow me!

Lawati Tasneem Naturel

Lawati Tasneem Naturel
Sape Sapu Jer..

Wednesday, October 4, 2017

TAHNIAH PEMENANG LUCKY DRAW PROMO MAAL HIJRAH

Korang ingat lagi tak Pasal Promo Maal Hijrah yg Tasneem Naturel buat tuu..?? Kalau tak ingat, korang tgk la balik klik > PROMO < ni. Fuh..berdebor iols tgk live Lucky Draw smlm..
 Untunglah uolss...dapat join.. weolss xleh join..sbb..

Promo ni mmg Special utk CUSTOMER SAHAJA. Bukan agen berdaftar!

Apepun, iols ucapkan Tahniah kepada semua pemenang!!!


Sape yang menang???

Pemenang Grand Prize ( 1x Carseat )Noorlia
Pemenang kedua ( 5x Diaper Bag)1) Nurul Ain Diana Abu Talib2) Norsuhaila3) Nurfarah Othman4) Sharifah Nurazlin5) Mohd Musa
Pemenang Ketiga (3x Baby Scooter)1) Nurul Afiza2) Rohaida3) Rosmawati Mat Daud
Rezeki takkan salah alamat, kan? Kalau join in shaa Allah berpeluang. Apapun, kita redha la sape pun yg menang..Hepi sgt customer semua  hepi... Agak2 bila lagi HQ nk open promo mcmni lagi ekk? kalau ada lagi uols nk join keee?? 


Tuesday, September 26, 2017

Promo Awal Muharram Tasneem Naturel!!!!

FUYYOOOO..!! TASNEEM NATUREL BUAT TAWARAN TAK MASUK AKAL UOLSS.. KALAU BIASA CUMA DPT DISKAUN JER..KALI NI MOMMIES DAPAT FREE GIFT & LUCKY DRAW..BIAR BETIKK???
.
.
.
Iyeeee..betul. Tak tipu.
the very gooood news utk mommies yg dah lamaaa riki² balm Tasneem Naturel. Haa....inilah masanya, mommies! Dapatkan balm Tasneem Naturel sekarang!
.
Apa yang mommies bakal dapat? nak tau x??
.
Mommies dapat SPECIAL FREE GIFT iaitu Embroided Tasneem Naturel Towel.. Tuala ni mmg comel gilerrr ada logo Tasneem Naturel lagiii.. Exclusive gitew! 
Jap jap..Bukan itu je mommies.. Ada yg lagi bestttt... Mommies berpeluang memenangi salah satu hadiah LUCKY DRAW kt bawah ni. perkhh..mmg hebat tawaran kali ni. Dah la dapat DISKAUN RM39..Dapat SPECIAL FREE GIFT, dapat LUCKY DRAW pulakkk..
Apa hadiah LUCKY DRAWnya???
Fuhhh...Hadiah merecikk tau uolss.. Ini diaaaa...


Hadiah utama: 1 x CARSEAT SWEET CHERRY
Hadiah kedua: 3 x BABY SCOOTER
Hadiah ketiga: 5 x DIAPERS BAG
Gilerr kan?? Join bukan 3 org je yg dpt hadiah,,tapi...9 ORANG! Sape nak bagi hadiah mcmtu free2. Mana la tahu rezeki anak, kann.. Bila masa lagi nk dpt tawaran mcmni?? fuh..panas..panas.. EXCITEDNYAA!!
BESNYAAA..MACAMANA NAK JOIN?? Senang jerr mommies..


Cepat2 dapatkan 1 set balm Tasneem Naturel sekarang!! 

Tawaran ni berlangsung sampai 30hb September je tau mommies.. TERHAD kepada 1000 set sahaja! Ya..1000 jerr.. Kalau mommies yg 1001, kakmus mtk maaf sgt... Mommy merayu mcmana pun kakmus xdpt tolong.. Menangis bucu katil jela mommy.. ๐Ÿ˜…
.
Haa.. Ape tunggu lagi?? Order sekarang!




.
.
Tasneem Naturel ada keluarkan 4 jenis balm..
๐Ÿ’œ Sleep Time - Boleh bantu anak mommies tido lebih lena
๐Ÿ’š Calm Time - Boleh bantu anak mommies lebih tenang
 Coughflu Time / CF-Rub - Boleh bantu kurangkan batuk, kahak, dan selesema
๐Ÿ’› Tummy Time / T-Rub - Boleh bantu legakan kembung perut dan sembelit
Aplikasi balm Tasneem Naturel ni senang je. #sapujerrr.
Jom kita tgk feedback pengguna..
.
"Saya biasa sapu calm sebelum dorg mengamuk. Sapu kt tapak kaki, n tmbh tepi dahi tu mmg tak tinggalla.. Alhamdulillah takde nak mengamuk mcm dulu da"
-Pn.Faeza, suri rumah.
.
"Tadi kami baru balik dari event. Dia main sampai berpeluh2.. pastu balik umah, ku suruh mandi. Lepas mandi saje sapukan calm & sleep nak bg dia rileks sikit
Tak sampai 10min dah terlelap ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚"
-Pn.Sara, usahawan
.
"Salam kak mus..alhamdulillah..sleep time sgt2 berkesan pd adik..lps mndi pkaikan pd dia pukul 10 da tido..sngnya rs hati..tasneem balm ni mmg sgt1 serasi pd ank sy..berbaloi beli dan xrugi pun..nxt time sy nk beli 1 set pulak.sng ad stndby kt uma..๐Ÿ˜
Skrg ni klu dmam ke btuk ke sy akan ikhtiar pkaikn balm ni dlu..setakat ni kak alhamdulillah xperlu mkn ubt lg..cube istiqamah sapu kerap n sbr.. ank pun xmeragam sgt."
-Puan Shaheeya, Surirumah
.
Nak tunggu apa lg, mommies?
PROMO ni julung2 kali diadakan tau.
Cepat dapatkan 1 SET BALM TASNEEM NATUREL dgn harga DISKAUN 20%, dpt SPECIAL FREE GIFT & layak join LUCKY DRAW
Klik }} www.wasap.my/60193773408/tawaranHEBAT
Klik }} www.wasap.my/60193773408/tawaranHEBAT
Klik }} www.wasap.my/60193773408/tawaranHEBAT
.
.
INGATT...Promosi ni hanya utk 1000 penyertaan shj. Kalau mommies yg 1001, kakmus mtk maaf sgt... Mommy merayu mcmana pun kakmus xdpt tolong.. Menangis bucu katil jela mommy.. ๐Ÿ˜…
Klik jek link whatsapp kakmus ni.
Klik }} www.wasap.my/60193773408/tawaranHEBAT
Klik }} www.wasap.my/60193773408/tawaranHEBAT
Klik }} www.wasap.my/60193773408/tawaranHEBAT
.
.
Kit kecemasan semulajadi seisi keluarga.




Monday, September 25, 2017

CALM TIME UNTUK ANAK SERING MERAGAM DAN TANTRUM

Korang ada anak yang SERING MERAGAM? Asyik MERENGEK?? Suka sangat MENANGIS MERAUNG tak tentu masa?? Nak kita ikut cakap dia jekk..? hahaha... biasalah tu anak,kan?

Apepun, mommy2 mesti NAIK IJOO wehh.. stress..ingat senang ke nk handle anak? Nak2 yg asyik nk melekat 24jam. nk memasak pun xboleh.kui3... Ape kata korang cuba balm ni.

Balm berasaskan essential oil. Selamat utk newborn sehingga dewasa. Bacalah dulu.. klu berminat klik je link yg ada kt bawah tu.


CALM TIME
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang

Kegunaan : sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan

Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.

100% dari Essential oils 

Tambahan bahan :
Lavendar
Orange
Mandarin
Frankincense
Geranium
Marjoram
Bergamot
Roman Chamomile


BAGAIMANA CALM TIME MEMBANTU MASALAH DI ATAS?

Calm time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.
Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.
Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.
Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.
Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.


::FEEDBACK PENGGUNA::

Saya biasa sapu calm sebelum dorg mengamukn kat tepi dahi ty mmg tak tinggalla..Alhamdulillah takde na mengamuk mcm dulu da
-Pn.Faeza

Tadi kami baru balik dari event. Dia main sampai berpeluh2.. pastu balik umah, ku suruh mandi. Lepas mandi saje sapukan calm & sleep nak bg dia rileks sikit
Tak sampai 10min dah terlelap 
-Pn.Sara

Sy sendiri xpenah pakai lg calm tp td pakaikan kat baby sbb badan n muka dia naik merah.. Lepas pakai,dia terus nk tido..dr kul 10 td smpai skrg tido lg,bgn skejap j td nk susu..then sambung tido semula.. Selalunya jarang dia se lena camni.. Merah kt badan n muka dia pon nmpak kurang sikit..
-Pn.Siti

Berminat boleh whatsApp kakmus 0193773408  


Jom LIKE & FOLLOW Page TASNEEM NATUREL SEREMBAN


Lagi Testimoni Calm Time..


Monday, September 18, 2017

TUMMY TIME UNTUK SEMBELIT, KEMBUNG, SEBU PERUT, GASTRIK DAN PERIOD PAIN

Anda sering alami SAKIT PERUT? ANGIN? SEBU? GASTRIK? SEMBELIT????

Anak dah seminggu tak berak? wow..lamanya..emas terperam dalam tu. huhu.. sian anak.. tp uols jgn risau, sembelit bkn penyakit pun tau. as long as anak hepi je, kalau x u'uk 2 3 hari is ok. Melainkan dia mengadu sakit perut. atau korang nampak dia meneran bagai nk rak. tp seketul emas pun xkeluar.

nahh..try la Tummy Time /  T-Rub ni..baca dlu..klu berminat klik je link wasep tu utk dptkannya!



TUMMY TIME / T-Rub
- Bertindak seperti minyak telon
- Membuang angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan kembung perut
- mengatasi sembelit

Kegunaan : Sapu pada perut & tapak kaki


Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit, cirit birit.

100% Essentials oils

Tambahan bahan:
Ginger
Peppermint
Junipers
Fennel
Lemongrass
Anise
Patchouli
Tangerine
Lavender


BAGAIMANA TUMMY MEMBANTU MASALAH DI ATAS?

Dalam tummy time, ada minyak pati halia. Ia membantu masalah kembung perut & ketidakselesaan perut. Juga membantu pembuangan  toksin dari badan. Paling utama, eo ginger ini merangsang pengeluaran jus gastrik & air liur yang boleh membantu dalam penghadaman.
Peppermint eo juga ada dalam resepi tummy time. Di mana ianya membantu mengendurkan otot usus. Juga bertindak untuk membuangc angin dalam perut dan membantu masalah ketidakhadaman.
Minyak pati serai pula berupaya meningkatkan fungsi sistem penghadaman. Ia juga membantu mengurangkan masalah usus & pencernaan. Di samping mencegah pembentukan gas yang berlebihan di dalam usus.

Sesuai untuk sakit perut, gastrik, kembung perut, cirit- birit dan sembelit


::FEEDBACK PENGGUNA::

"Yg tummy time ana dah ada. Tp igt kn unt perut kembung je. Fawwaz mmg kerap sembelit, taktau boleh guna unt legakan sembelit juga"
-Pn.Azreena

Anak k.ipar sy tiap2 mlm kena bg drip water.. sbb perut sllu kembung..dari bby lg..tp lps pakai tummy ni.. alhamdulillah..xde dah kembung perut..dan melawas pon ok..Mmg membantu
-Pn.Aniz

Shiera nk share sikit... rini guna tummy time tuk ank sbb ank dh dkt seminggu dia x mbuang.. skali pakai tummy terus kentut.. duk dlm setengah jam dia poo poo.. dh 2x dia poo poo... lega ase...
-Pn. Shiera

Berminat? WhatsApp kakmus, 0193773408

Jom LIKE & FOLLOW Page TASNEEM NATUREL SEREMBAN


Lagi testimoni Tummy Time

senang je dia berak

Monday, September 11, 2017

COUGHFLU TIME / CF-RUB UNTUK DEMAM, BATUK, KAHAK DAN SELESEMA,


Anak selalu DEMAM? BATUK? SELESEMA? BERKAHAK pulakk...Kasihan tgk ank.. Tidur bunyi kahak. mujur dapat tidur..ada juga ank yg xleh tidur sbb tak sihat.. Sampai ganggu tidur.

Dahla demam..merengek pula..aduhaii..ibu bapa mana tak sedih tgk anak tak aktif mcm waktu sihat??? Huhuhu..sedih iols..

Apa kata uols cuba ikhtiar dgn Coughflu Time /CF-Rub ni. Cer la korang baca2 dulu..kot berminat klik je link yg dah disediakan tu.



COUGHFLU TIME / CF-RUB
- Bantu kurangkan selesema
- Bantu cairkan kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika demam

Kegunaan : sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada. Aplikasi bauan juga blh membantu.


Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

100% dari Essential oils 

Tambahan bahan :
Lavendar
Lemon
Eucalyptus
Orange
Tea tree
Frankinsence
Cypress


BAGAIMANA COUGHFLU TIME MEMBANTU MASALAH DI ATAS?

Dalam coughflu time, ada orange eo.
Orange ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.
Eycalytus eo iaitu minyak pati kayu putih.
Berkesan merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.
Dan ianya juga membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.
Tea trea eo pula merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.
Ada juga eo cypress yang dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru².
Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.


::FEEDBACK PENGGUNA::

Mlm tadi thoriq mmg dah selsema+batuk, dia xnak menyusu sebab tekaknya kurang selesa sgt..kesian tgk..huhu..lepas saya buat teknik percussion utk kurangkan kahak dia, saya sapu balm #coughflu time pada dada, ubun2, tapak kaki..tak sampai 5 minit dia lena dan dengar bunyi hidung dia clear! harap dia cepat sembuh..
-Pn.salwa

⁠⁠⁠Assalam.. balm da sampai smlm..
alhamdulillah.. terus pakai kt baby, baby batuk selsema plak.. semalam meragam ajee xley tido..
pas pakai kan balm cough dan sleep time.. baby tido dgn lena.. suka sangat2, thank soo much
- Puan Fatin

Kita nie.. Batuk2.. Mmg alah pd batuk,mlm xblh tido sapu kan cough balm, alhamdulillah mlm xde batuk2.... Suami pulak, smlm sakit kepala pastu rasa nk pitam..kita sapu jgk cough balm.. Esk pg dia kata ok..tido pun nyenyak... Sbb dia selalu sakit kepala
-Pn.Norlili

Berminat?
Boleh whatsApp kakmus 0193773408


Jom LIKE & FOLLOW Page TASNEEM NATUREL SEREMBAN


lagi Testimoni Coughflu Time...

Alhamdulillah dah xde selsema dan batuk

Monday, September 4, 2017

SLEEP TIME UNTUK ANAK SUSAH NAK TIDUR, SUKA TAHAN MATA

Uolsss ada masalah INSOMNIA? atau anak SUSAH SGT NAK TIDO? dah pukul 12 tgh mlm pun mata booolat lagi?? Kita dah letih gilerr kot. Esok nak kena bangun awal lagi..Nak2 parents yg bekerja. Bermata pandalah jawabnyeee...

Kalau dia xtdo xkacau kita xpe..ni ajak main skali..kah kah kah.. Mmg geramm je..tp syg anak..layankan jela..sambil dia leka kita curi2 tidoq la wehhhh..hahaha... sampai bila nk mcmtu??? Nahh..cubalah balm Sleep Time ni. Sesuai utk bayi sehingga dewasa.



SLEEP TIME
- Bantu anak tidur lena
- Bantu anak supaya mudah tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti

Kegunaan : 
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan

Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.

100% dari Essential oils 

Tambahan bahan :
Lavender
Cedarwood
Vetiver
Chamomile
Orange
Marjoram
Bergamot
Ylang ylang



BAGAIMANA BALM SLEEP TIME DAPAT MEMBANTU BAYI TIDUR?

Di dalam balm Sleep Time ada beberapa pati minyak antaranya.
++ Lavendar
++ Bergamot
++ Roman Chamomile
++ Cedarwood
++ Vetiver
++ Orange
.
Pati minyak akan menyerap di dalam saluran darah, dia akan merilekskan saraf bayi dan menyebabkan bayi semakin rileks dan bayi sudah boleh tidur
.
Ada juga pati minyak yang berfungsi untuk menyeimbangkan hormon tidur anak. Bila hormon sudah balance, maka anak lebih mudah untuk tidur.
.
Apabila anak cukup tidur. Pastinya dia bangun dengan senyuman. Anak gembira Ibu bahagia.. 

::FEEDBACK PENGGUNA::

Sy td try sapu sleep kat anak 2yo, sibuk nk bw kete gak. Ayahnye nk pecut laju. Dlm 5 min cam tu dah tersengguk. 
-Ummu Ash

Syaa naik tilam jek terus sapu, mmg elok jek la terus terkulai.. kalau tak mmg masuk buai.
Aufa tu kalau sebelum nih tak sapu sleep, mmg dia tawaf lagi bilik tu.. golek2 mcm2 gaya la nak bg tidur
-Pn. Haridah

Berminat? WhatsApp kakmus, 0193773408.


Jom LIKE & FOLLOW Page TASNEEM NATUREL SEREMBAN

lagi feedback pengguna...

Friday, August 4, 2017

SEJARAH TASNEEM NATUREL

SEJARAH TASNEEM NATUREL
Haa.. Sape tak tahu lg sejarah Tasneem Naturel ni.. Dahulu namanya Tasneem Natura..Setelah beberapa bulan operasi, founder upgrade nama jadilah Tasneem Naturel.  
Tasneem Naturel mula beroperasi dengan mengeluarkan satu produk iaitu balm. Tasneem Naturel mula  beroperasi sejak bulan 11/2016..   Soo..balm keluaran ini baru ada di pasaran dalam 8 bulan.. Baby lg uolss.. ☺️☺️
Jualan balm setakat ini ialah sudah hampir 40k unit balm uolss..  Alhamdulillah.. Permintaan semakin meningkat.
Dahulu balm ini homemade..☺️ dibuat dan dimasak sendiri oleh founder dirumah. Demi memenuhi demand pasarana kini, ianya sudah dikilangkan oleh kilang bertaraf GMP. 
Balm ini dibuat atas permintaan seorang ibu yang meminta cadangan untuk atasi masalah anak suka mengamuk Atau orang sekarang panggil Tantrum..
Anak mengamuk banyak sebab..antaranya:
tak cukup tidur
perut tak selesa
hidung tersumbat
panas
penat
letih bermain
dll.
Penggunaan essential oil dapat bantu stabilkan hormon anak yang meragam tu. Jadi.. Kami buat dalam bentuk balm supaya ibu mudah apply pada anak, mudah dibawa ke mana-mana dan juga harga mampu milik 
.
.
Berminat?
WhatsApp kakmus 0193773408

Wednesday, June 21, 2017

Officially i'm a Stokis Tasneem Naturel

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah.. hasil jualan 100 unit balm dalam bulan Mei lalu. Jun kakmus naik stokis. Tak sangka juga sebenarnya. Tp passion nak bantu ramai mommies yg alami masalah yang berkaitan menyebabkan kakmus seronok nak jual balm ni. Sambil sharing sambil tambah pendapatan.. Sikit2 pun, alhamdulillah lama-lama jadi bukit, kan? 
.
.
Urmmnn.. Tp kakmus perasan, ada jua yang tak suka bila kakmus sokmo post tentang bisnes. "Ape la kakmus ni. Sokmo2 wat status pasal balm lah..pasal serum Mylea lah." Maafkan kakmus ye.. Kalau agk2 posting kakmus annoyying, kakmus xmarah kalau awak unfollow kakmus, tapi.. kakmus sedih jugalah, kan.. Kakmus manusia juga mcm awk..~
.
.
"Kakmus buatlah page. Iklan jela kat page nuhh!!" Kakmus dah buat page dah, awk. In shaa Allah kakmus nak menuntut facetoface dgn master stokis utk buat fbads. Ni link page kakmus >> TASNEEM NATUREL SEREMBAN << Kakmus jemput semua Like  dan Follow ye. Terima kasih.. Kakmus mohon sokongan semua kawan2, friendlist fb kakmus Muslimah Marsi Full dan Muslimah Marsi.. Doakan kakmus lebih berjaya, dan dikurnia rezeki yang melimpah lagi berkat tau! Doakan juga kakmus dapat bantu lebih ramai orang..

Kakmus buka ruang seluas2nya untuk sesiapa yg berminat nak join Tasneem Naturel ni. Nak jadi ds ke, agen ke.. Sangat2 dialu2kan. Buat para surirumah, anda pasti gembira kalau join tn ni. Sebab apa? Sebabnya..boleh guna dan rasai sendiri keberkesanan balm yg dirumus dengan hampir 10 jenis essential oil ni. Balm ni kan boleh digunakan utk bayi hingga dewasa. Surirumah boleh jana pendapatan, boleh tambah ilmu, boleh tambah kenalan.. Kita duk rumah, berkawan dengan anak2 jela kan. Haha..

Bagaimanapun, kita isteri nak buat sesuatu tu yang pertama kena minta izin dulu. Minta redha suaminya. Jika dia redha..in shaa Allah kita boleh terus maju. Jangan pula disebabkan bisnes, suami isteri bertelagah dan akan mulalah episod duit banyak. Bocornya pun banyak. Nak kata kurang keberkatan rezeki. Penat2 spend masa mengadap hp dsb..rezeki bocor, kan rugi, kan..

Jadinya..sapa berminat join team kakmus, wasep2 deh.. 0193773408 atau klik >> NAK JOIN TN <<

Monday, May 1, 2017

ANAK SEMBELIT?

IBUBAPA WAJIB TAHU!!!
SEMBELIT BUKAN PENYAKIT TAPI JANGANLAH BIARKAN ANAK SAMPAI SAKIT MENERAN, BERAK BERDARAH.  Kasihann anak.. :'(


Tahukah anda? Sembelit mula disyaki apabila bayi atau anak hanya membuang air besar sebanyak 3x dalam seminggu! Ini menyebabkan anak tidak selera makan dan perut menjadi kembung.

Antara tanda-tanda anak sembelit apabila mereka sering menangis, menunjukkan rasa resah dan gelisah atau tidak selesa ketika ingin membuang air besar. Bagi kanak² yang sudah besar, mereka akan mengadu rasa sakit atau kelihatan meneran dengan bersungguh² ketika mahu membuang air besar.

Selain itu, ibubapa dapat melihat tekstur najis mereka. Anak yang mengalami sembelit menghasilkan najis yang kering, berbiji-biji seperti kacang. Adapun bau kentut dan najisnya mungkin berbau lebih busuk.

Tekstur najis anak membuktikan keadaan kesihatan anak. Ianya cantik apabila tidak terlalu keras dan tidak terlalu cair. Anak anda sembelit? Jangan risau ya, ibubapa semua.. Sembelit bukan penyakit. Tetapi sebagai ibubapa kita perlu bantu anak kita.

 Sembelit? 

⛔STOP BRAT❌
 Banana
 Rice
 Apple
 Toast

GIVE 4P ✅✔☑
 Papaya
 Prune
 Pear
 Plum


Cirit-birit? 

⛔STOP 4P❌
 Papaya
 Prune
 Pear
 Plum

GIVE BRAT ✅✔☑
 Banana
 Rice
 Apple
 Toast
.
Korang ada anak yg alami masalah sembelit mahupun cirit birit???

Saturday, April 15, 2017

TIPS HADAPI ANAK DEMAM

1.
SENTIASA CEK SUHU ANAK
Pastikan ada termometer di rumah. Cek suhu anak setiap jam. Jika suhu terlalu tinggi ≥40°C dan tidak turun, cepat bawa ke hospital!  Suhu normal adalah 36.7-37.4°C, demam biasa bermula dgn suhu 37.5°C mild fever. Dan suhu tinggi >40°C high fever.

2.
SPONGING/TUAM/JERLUM
Ambil tuala/kain, rendam dalam air paip atau boleh juga dengan air asam jawa untuk lebih berkesan. Tuam keseluruh badan anak, terutamanya dibahagian kepala. Tuam juga di bahagian pelipat seperti ketiak, celah peha dan celah kaki.

3.
TIDAK PERLU PAKAIKAN BAJU.
Jangan pakaikan pakaian yang tebal. Pakaikan pampers sahaja. Jika mahu, pakaikan baju nipis sahaja.

4.
KERAP MANDI
Jika suhu anak terlalu tinggi, mandikan anak dgn air biasa atau sedikit suam. Boleh tambah hirisan lemon ke dalam air mandian untuk lebih berkesan.

5.
BANYAKKAN MINUM AIR KOSONG
Jika anak dibawah dua tahun, kerapkan bf atau susu. Suhu yg meningkat boleh menyebankan tubuh kekeringan. Jika ia berterusan kurang air, dengan suhu tinggi boleh menyebabkan sawan, kerosakan buah pinggang dan otak, dan boleh menyebabkan kematian!

6.
SENTIASA BERADA DENGAN ANAK
Anak perlukan lebih perhatian ketika mereka sakit. Berikan semangat dan kata-kata positif. Katakanlah padanya yang anda sayang padanya..Cepat baik, cepat sembuh!

7.
BERDOA KEPADA ALLAH
Doa ibubapa untuk anak adalah mustajab. Jadi, berdoalah! Sesungguhnya Allah Maha Menyembuhkan. Tambah dengan solat sunat, in shaa Allah anak cepat sembuh.

8.
PAKAIKAN STOKIN LEMON
Masukkan hirisan lemon dalam stokin anak dan pakaikan. Pastikan lemon berada ditelapak kaki, ya.

9.
TABURAN BAWANG MERAH
Taburkan hirisan bawang besar dikawasan dekat dengan anak untuk pastikan udara yang bersih disekelilingnya. Bawang merah akan memerangkap kotoran dalam udara. In shaa Allah ada masa saya akan kongsikan lebih terperinci.

10.
SAPU COUGHFLU TIME
Kerapkan sapu balm Coughflu Time Tasneem Naturel di bahagian yg tertentu seperti dada dan tapak kaki. In shaa Allah dapat membantu menurunkan suhu anak.
.
.
BAGAIMANA BALM COUGHFLU TIME DAPAT MEMBANTU??

Dalam coughflu time, ada orange eo.
Orange ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Eycalytus eo iaitu minyak pati kayu putih.
Berkesan merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.
Dan ianya juga membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.

Tea trea eo pula merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.

Ada juga eo cypress yang dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru².
.
.
Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.



::FEEDBACK PENGGUNA::

Mlm tadi thoriq mmg dah selsema+batuk, dia xnak menyusu sebab tekaknya kurang selesa sgt..kesian tgk..huhu..lepas saya buat teknik percussion utk kurangkan kahak dia, saya sapu balm #coughflu time pada dada, ubun2, tapak kaki..tak sampai 5 minit dia lena dan dengar bunyi hidung dia clear! harap dia cepat sembuh..
-Pn.salwa

⁠⁠⁠Assalam.. balm da sampai smlm..
alhamdulillah.. terus pakai kt baby, baby batuk selsema plak.. semalam meragam ajee xley tido..
pas pakai kan balm cough dan sleep time.. baby tido dgn lena.. suka sangat2, thank soo much
- Puan Fatin

Kita nie.. Batuk2.. Mmg alah pd batuk,mlm xblh tido sapu kan cough balm, alhamdulillah mlm xde batuk2.... Suami pulak, smlm sakit kepala pastu rasa nk pitam..kita sapu jgk cough balm.. Esk pg dia kata ok..tido pun nyenyak... Sbb dia selalu sakit kepala
-Pn.Norlili
.
.
..

FUNGSI COUGHFLU TIME
- Bantu kurangkan selesema
- Bantu cairkan kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika demam

.
CARA PENGGUNAAN :
Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada
.
.
BALM TASNEEM NATUREL sesuai untuk bayi baru lahir sehingga dewasa.
.

KETAHUI RESEPI COUGHFLU TIME disini
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1900188120216735&id=1890522957849918
.
.
..
BERMINAT??

WhatsApp NAK COUGHFLU TIME 0193773408,

atau nak lebih mudah, klik ⤵

http://www.wasap.my/60193773408

TIPS ANAK TIDUR AWAL DAN LENA

"Anak saya suka sangat tidur lewat malam..nak buat macamana.."

"Saya dah berapa hari tak cukup tidur gara-gara anak pukul 3 pagi baru nak tidur"

"Baru saya tahu cabaran bergelar umi. Anak taknak tidur, mata umi da macam panda.."


Sebenarnya ramai ibubapa mengalami masalah di atas..

Berita gembira buat semua ibubapa. Disini saya kongsikan tips anak tidur awal dan lena.

1.
DIDIK SEJAK BAYI
 Ajar sedari kecil utk bezakan tidur siang dan malam. Latih untuk mereka tidur siang dalam 2 jam. Kalau jadual tidur Wafiy, bangun jam 7am, kul 9am tido. Jam 10@11 bangun. Dekat jam 3ptg tidur lagi. Jam 5 bangun, Jam 10 tidur sampai pagi. Total ja tidur sehari dalam 13jam. Selain itu, mandi, makan, main. Umur nak masuk 1tahun 4bulan.

2.
KENYANG
Pastikan anak tidak tidur dalam keadaan lapar. Orang dewasa pun tak boleh tidur lena kalau terlalu lapar, kan? Ada org sanggup masak megi tengah malam tau!

3.
CUKUP MASA BERMAIN
Pastikan juga anak cukup bermain pada waktu siang/petang. Tenaga mereka telah dihabiskan disalurkan dengan bermain. Kalau tenaga masih banyak macamana nak tidur,kan?

4.
BILIK GELAP
Cuba ajar anak tidur dalam keadaan gelap. Kalau tidak pun, gunakan lampu yang tidur tau cahaya yang samar-samar sahaja.

5.
SELESA SEADANYA
Pastikan tempat tidur selesa seadanya untuk anak. Tak perlu tilam vono semata-mata utk tidurkan anak. Tempat tidur anak Janganlah panas atau sejuk sangat. Pastikan tempat tidur bersih.

6.
BUAI / DODOIKAN
Boleh je nak cuba tidurkan guna buai kalau menjadi. Tapi dinasihatkan untuk tidak terlalu bergantung dengan buai, ya. Ada anak bila diajar buai, dia xnk tidur klu bukan dlm buai. kalau anak tak kisah, sesekali tak mengapa. U know your own kid.

7.
BUNYIAN
Elakkan tidur di tempat yang terlalu riuh atau bising. Tp jangan terlalu sunyi. Saya biasa buka perlahan alunan Quran..kalau nak, music lullabies pun boleh cuba.

7.
BAU IBU
Jika anak da tidur, nak tinggal anak, tinggalkan baju atau kain masam ibu. anak lebih lena tau bila rasa ibu dekat dengan dia. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Dah cuba semua cara tak menjadi jugaakkk??? Janganlah marah² ke, cubit² ke, nk suruh anak tidur.. Kasihan dia.. Terpaksa tidur sebab menangis kena marah, kan ;)

Kita tambah 1 lagi tips, yang ke-8

Sapukan balm Sleep Time di pergelangan tangan anak, nadi belakang telinga, belakang badan anak dan tapak kakinya. In shaa Allah lepas 10 minit anak tidur sendiri. Kita ikhtiar,kan? Ramai dah cuba, Alhamdulillah mereka serasi. Anda nak cuba juga. WhatsApp saya, Muslimah 0193773408.

Sekian ikhlas
#TipsdariibuWafiy


BAGAIMANA BALM SLEEP TIME DAPAT MEMBANTU BAYI TIDUR?

Di dalam balm Sleep Time ada beberapa pati minyak antaranya.
๐ŸŒฟ Lavendar
๐ŸŒฟ Bergamot
๐ŸŒฟ Roman Chamomile
๐ŸŒฟ Cedarwood
๐ŸŒฟ Vetiver
๐ŸŒฟ Orange
.
Pati minyak akan menyerap di dalam saluran darah, dia akan merilekskan saraf bayi dan menyebabkan bayi semakin rileks dan bayi sudah boleh tidur
.
Ada juga pati minyak yang berfungsi untuk menyeimbangkan hormon tidur anak. Bila hormon sudah balance, maka anak lebih mudah untuk tidur.

Balm Sleep Time
Jom kita tengok feedback pengguna :)

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
WOWEEE!!  HANNAN DAH TIDUR JUGAK AKHIRNYA LEPAS SAPU SLEEP TIME TADI.. KEJAP JE DODOI 5 MINIT ZZZZZZ...

  • .

Ahamdulillah mana hati tak lega sebab Hannan dah mudah nak ditidurkan. Hannan senang nak tidur tapi suasana kena tenang dan berteman lama sikit.
.
Kalau dulu kena teman sampai 1 jam, tepuk2 sikit..  Pasang lullaby tapi kadang2 dia bangun jugak balik. Kita mak2 ni yang penat jugak sebab mengejar dia nak ditidurkan balik.
.
.
Seronok dah jumpa Sleep Time dari Tasneem Naturel, dah cukup masa berjaga saya sapu balm pada Hannan lepastu susukan Hannan akan terus tidur. Tak perlu tunggu dia penat betul golek-golek merengek dah sekarang. Lena pun lama. Ibu pon boleh sambung keja kat dapur. Phew!
-Pn.Hafiza-
๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

PERGHH!,TAK SANGKA BETUL. LEPAS JE SAPU BALM SLEEP TIME NI,TAK SAMPAI 10MINIT ANAK TERUS LENA
.
.
.
Alhamdulillah, tenang hati saya skrg bila Aufa mudah dah nak tidur. Saya tak payah nak habis masa berdodoikan dia beberapa jam semata untuk dia nak tidur
.
.
Dahulu, setiap kali nak tidur, saya terpaksa cubit dia berkali-kali untuk kasi dia menangis dan dia akan penat menangis dan tidur... huhhu tp biasanya bila jadi mcm tuh dia tidur dalam keadaan yang tidak tenang dan dia akan merengek2 sepanjang malam. Saya pulak kena bangun beberapa kali untuk tenangkan dia.
.
.
Nasib baik lepas saya pakaikan Sleep Time dari Tasneem Naturel, sebelum tidur saya akan sapukan pada Aufa.. saya kasi susu, Aufa akan terus tidur. Saya tak dah mencubit2 dia dah untuk dia tidur.. huhuhuh.. kesian kt anak saya..  Aufa pun tidur lena dan hanya sedar sekali dua jek.. saya pun boleh tidur lena dan rehatkan badan.
-Pn. Ida
๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Apabila anak cukup tidur. Pastinya dia bangun dengan senyuman. Anak gembira Ibu bahagia.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Time sleep memang menjadi antara balm pilihan ibubapa kini.


 Berminat?
Nak tahu lebih lanjut?
Macamana nak dapatkannya??

Mudah sahaja, pm atau whatsApp ibu. 0193773408 ( Muslimah Marsi )

Saturday, April 8, 2017

UJIAN DALAM BERKATA-KATA

HATI-HATI! ORANG YANG BERCAKAP SENTIASA DIUJI DENGAN APA YANG DIPERKATAKANNYA.

Bangun pagi hari ini, kepala rasa sakit.. Mungkin jadual tidur berubah sedikit semalam. sebab eksaited bangun 3 pagi rasa segar, saya syok update blog ni.. wlupun xbanyak hanya 3 post sahaja. tapi blogger mesti faham apa perasaan bila kau mula mengadap blog. huhuhu..

Urmm...berbalik kepada sakit kepala. Saya dah lama sangat tak rasa sakit kepala, sejak deliver arwah Umairah, June 2013. Ujian utk saya.. Saya kuatkan juga menulis ini, sebab saya rasa berdosa. Saya minta maaf sebab saya sentiasa pesan dan sarankan kat kawan2 agar 1 keluarga 1 set balm Tasneem Naturel. Tapi..saya sendiri tak lengkap 1set. :'(

Maafkan saya.. Yang memang ada untuk kegunaan sendiri, Coughflu Time, Tummy Time dan Sleep Time sahaja. Memang saya pilih 3 ni utk simanja Wafiy. Walaupun saya agen, balm yang saya restok Rabu, Jumaat dah licin. Jadi, stok balm Calm Time utk sakit kepala atau pening, TIADA. Menyesal dalam hati sebab tak buat apa yang saya sendiri sering sarankan..

"1 Keluarga 1 set balm Tasneem Naturel"

"Jadikan Tasneem Naturel sebagai Naturel First Aid anda sekeluarga"

Allahurabbi... Benarlah, apa yang kita katakan, akan diuji.. :'( Jadi, saya mohon ampun maaf sebab apa yang saya sarankan sendiri. Saya benar² dapat pengajaran dari apa yang berlaku hari ini.

Saya nak submit stok banyak² sikit lepas ni agar orang lain juga dapat ambil iktibar dengan apa yang berlaku hari ini.

Jadi kesimpulannya, berhati-hatilah dalam berkata². Pasti ada ujian setiap apa yang kita perkatakan. Buat terlebih dahulu, sebelum sarankan orang lain utk melakukannya.

Yang benar,
Muslimah Marsi
WhatsApp 0193773408
Agen sah Tasneem Naturel.
Admin Tasneem Naturel Seremban.

(REPOST DARI Personal Page MUSLIMAH MARSI FULL)

Friday, April 7, 2017

TASNEEM NATUREL

Pasal Serum Frekles Mylea aku da cite dah, Skrg aku cite plak pasal Tasneem Naturel.

Apa benda Tasneem Naturel ni?
Tasneem Naturel ada keluarkan balm semulajadi untul kegunaan seisi keluarga, aku suka sgt quote ni
Tasneem Naturel, Your Natural First Aid
Haa...daripada quote ni, korang dapat agaklah, kan..ape bendanya tu. hihi...
Apa dia..?? Haa...korang memang bijak! Balm ni bukan sahaja boleh dijadikan kit kecemasan seisi keluarga, banyak fungsi lain yg korang pasti rasa wowWw!!


Biasanya balm TN ni dikenali ibu2 dan bapak2, sebab apa? Ibu bapak sanggup berkorban apa sahaja untuk anaknya weh..!

Aku bg view secara kasaq la ye nak mudah korang faham..

Si manja anda mengalami masalah ini?!

Kembung perut, sembelit ➡ proot.. proot ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ perut buncit dan keras.. tertonggeng² nak berak ๐Ÿ˜ฐ

Susah tidur malam ➡ jam 12am ๐Ÿ•› masih beliak mata ๐Ÿ˜ณ tak boleh letak.. nak berpangku je ๐Ÿ˜ต

Batuk berkahak, selesema, hidung tersumbat ➡ kerap terjaga di tengah malam sebab hidung tak selesa, asthma ๐Ÿ˜ท

Tantrum ➡ mengamuk tanpa sebab ๐Ÿ˜ฑ berguling² melalak di tempat awam ๐Ÿ˜ค


==========================
TASNEEM NATUREL BABY BALM
==========================
๐ŸŒฑTummy Time Balm๐ŸŒฑ
Mengatasi masalah kembung perut, masuk angin, sembelit, cirit birit, ketidakhadaman.

๐ŸŒฑSleep Time Balm๐ŸŒฑ
Mengatasi masalah sukar tidur, menstabilkan hormon tidur, memberikan tidur lena.

๐ŸŒฑCoughflu Time Balm๐ŸŒฑ
Melegakan batuk, selesema, mencairkan kahak, melegakan asthma, resdung, menurunkan suhu ketika demam.

๐ŸŒฑCalm Time Balm๐ŸŒฑ
Mengatasi masalah kerap tantrum, bantu anak lebih tenang, mengawal emosi & stress, mengatasi keletihan, lebih fokus.

Balm Tasneem Naturel ni diformulasi khas menggunakan Essential Oil (minyak pati) untuk merawat masalah kesihatan. Mengandungi lebih dari lima jenis essential oil di dalam setiap balm.

Essential Oil ialah minyak pati tumbuhan yang diambil daripada bunga, daun, buah atau kulit pokok. Klu ada masa aku citer detail ttg eo ni. Aku pun xbyk ilmu lg ttg eo ni. kne byk membaca lagi..klu nak tahu sikit, korang klik post fb aku ni >> ISTIMEWANYA TN. kat komen tu aku ada la bg sikit2 ttg eo ni.

Mengapa Balm? 
Molekul balm yang sangat halus di bawah kulit akan di serap secara perlahan masuk ke dalam salur darah dan kemudian akan di bawa ke organ atau sistem badan tertentu. Lagipun senang dibawa kemana²..dah kata nak jadikan kit kecemasan, kenalah bawa kemana saja korang pergi,kn?

Kaedah sapuan membulat adalah lebih effektif kerana kadar penyerapan yang sangat cepat berbanding biasa.

๐Ÿ’ฏ% bahan semulajadi
๐Ÿ’ฏ% selamat ke atas kulit bayi
❎ Paraben, SLS, bahan kimia
❎ Balm tidak panas
❎ Merensangkan kulit

Berat balm:
18 gram nett. 80g termasuk botol.
Tahan 2 hingga 3 bulan bergantung pada cara penggunaan.

PROMOSI❗
Dapatkan harga jimat dengan pembelian 4 balm. penjimatan sehingga RM40 ๐Ÿ˜Š

Mahukan rawatan natural untuk si manja? Mesti pilih Tasneem Naturel Baby Balm

So..jadikanlah balm TASNEEM NATUREL sebagai First Aid untuk anda seisi keluarga.

new packaging


Satu je aku nak pesan, klu korang sayang anak2 korang, better grab la 1set terus sekarang.  Janganla tunggu anak korang sakit baru nak rodger. Ada satu malam tu, anak customer selesema berkahak lagi, xboleh tidur. Minta cod balm Coughflu segera. Stok waktu tu mmg licinn.. Apa yg terjadi, cuatomer sanggup beli balm yg dah guna! So, better GRAB IT NOW! Sebab apa?

Sebab pertama, balm ni laku keras. Klu korg last minit rodger kang stok tengah ilek, minta maaf byk2 la, kena la pos wlupun dekat. Klu area seremban senawang FREE je COD. Klu aku balik Ayer Hitam, Johor pun boleh COD. Tp kena inform awal ok? klu tempat lain kita tlg abam POSLAJU tlg hntr sampai depan rumah, ok?

Sebab kedua, korang SUPER DUPER JIMAT! Dengan pembelian 4balm atau 1set, Korang JIMAT hampir RM40 tau! Klu korg beli 1 je pun xpe. No hal. rezeki aku la..



Macam serum Mylea jgk, aku byk kongsi ttg balm Tasneem Naturel ni kat fb. Jom LIKE & FOLLOW Page

TASNEEM NATUREL SEREMBAN

Haa...dah berkenanlah tuu.. Apa lagi, WhatsApp NAK TASNEEM ke 0193773408,
atau nak lebih mudah, klik ⤵
http://www.wasap.my/60193773408/

Mylea Freckles Serum


APE TU SERUM?
Serum adalah anti septik dan anti
Mikrobik untuk melindungi kulit dari
Jerawat/Jeragat/Kulit Kusam

Fungsi SERUM♡
- Melindungi kulit dari jerawat
- Menjadikan kulit berseri dan mulus
- Menyegarkan kulit muka
- Meremajakan kembali kulit muka

Kelebihan SERUM♡
- Melembutkan kulit wajah
- Mengecutkan jerawat
- Mengecilkan pori-pori
- Meganjalkan kulit muka

*Cara pakai SERUM*
Picitkan sedikit sapu rata seluruh muka
Dan lakukan urut ringan untuk meresapkan serum ke dalam kulit.

InsyaAllah berkesan dengan penggunaan yang konsisten.

KENAPA MESTI SERUM FREKLES MYLEA??

Ni founder Mylea
Apa yg korang kena tahu tentang keistimewaan Mylea Freckles Serum?? 

Mesti korang Nak tahu apa yang best sangat serum MYLEA  FRECKLES SERUM ni? 


๐ŸŒนISTIMEWANYA MYLEA FRECKLES SERUM ๐ŸŒน

๐ŸŒบ Serum yang dicipta khas secara klinikal  untuk menghapuskan JERAGAT yang kaya dengan bahan aktif semula jadi. 

๐ŸŒบ Ia mengandungi minyak zaitun, Vit C & Vit E yang bagus untuk memelihara kulit dari segala faktor penyebab jeragat. 

๐ŸŒบ Ia cepat meresap dalam kulit, kulit terasa segar dan ia tidak melekit. 

๐ŸŒบ Sebotol serum tahan selama 60 hari - 90 hari . (atas penggunaan)

๐ŸŒบ Ia tidak menipiskan kulit seperti setengah krim jeragat lain. 

๐ŸŒบ Jaminan KESELAMATAN ( Lulus KKM , NOT160300607K)

๐ŸŒบ Bebas bahan kimia dan merkuri. 

Ramai yang cakap serum jeragat ini TERBAIK setakat ini. Banyak bukti testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. ๐Ÿ˜˜

KAMI PAKAR DALAM MENGHAPUSKAN JERAGAT ๐Ÿ‘

Dah habis baca belum? Eceli dah banyak sangat testimoni aku kongsi, tp kat FB ler.. FB Muslimah Marsi, dengan hashtag #testimonimylea xsilap aku. haha.. 

Zaman skrg ni mmg macam2 laman sosial, dengan FB, Twitter, IG la macam²lah...dulu friendster jek. hehe tp tak terkejarlah aku semua tu. Jadi aku fb jela..alang2 korang bukak fb tu,


Meh LIKE & FOLLOW page FB aku


BERMINAT?? WhatsApp 0193773408, atau nak lebih mudah, klik ⤵
http://www.wasap.my/60193773408



I'M COME BACK!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum semua.

Pertamanya Saya Mohon Maaf banyak2 sebab dah lama tak dikemaskini atas sebab2 tertentu. Habis bersarang dan berhabuk ni haa... huhu.. Bila dah lama tak bersiaran, rasa macam dah tak kenal pulak, kan? ahahaha... Jadi, sempena My COME BACK ni.. Rase macam nak taaruf smula la. hihi... Korang janganlah gelak. Kita taaruf santai2 jerk... Klu rajin, korang reply la kt komen eh! :) In shaa Allah, ada masa Nanti aku jalan2 kat blog korang pulak.

Salam Perkenalan dari saya, Muslimah binti Marsi. Saya berasal dari Ayer Hitam, Johor dan menetap di Seremban ๐Ÿ˜‰

Boleh panggil mus @ ima. Tp klu kt FB, aku biasa juga guna panggilan ibu, sejak ALLAH kurniakan sicomel Muhammad Wafiy ni, Alhamdulillah. hehe.. Klu yang da lama kenal aku tahulah mereka aku dikurniakan juga 2 puteri syurga, iaitu Umairah dan Aisyah. Bab ni aku ada share dkt blog lain, blog secret. hehe..

Kalau balik Johor aku suka membeli kerepek pisang tanduk fresh. (y) (y) Ambik order org terdekat aje. Kot ada yg tgh mengidam, mmg rodger ktorg.

Kalau balik Kelantan umah mertua, aku suka beli serunding daging fresh jgk. (y) (y) Sedaapppp..!! Pun amek order jgk la sikit². hihi.. sambil balik kampung boleh la tambah pendapatan sikit², kan.. :D Tapo tak semestinya tiap kali balik, ktorg restok. depends kpd permintaan n supplier jgk la.

Saya agen agen Mylea Freckless Serum dan Tasneem Naturel

ni gambar produk live dari umah sewa aku

Kalau korang ada atau kenal sape2 yang mengalami masalah
√ JERAGAT
√ JERAWAT
√ SUN BURN
√ LIANG PORI TERBUKA
√ KULIT SENSITIF
atau lain² masalah kulit muka,

ataupun

√ INSOMNIA, sikecil SUKAR TIDUR atau tidak lena tidur
√ DEMAM, SELESEMA, BATUK, ATHMA
√ STRESS, sikecil TANTRUM asyik nak megamuk
√ Angin, SEBU, anak Kembung Perut, atau SEMBELIT ke..

Boleh la rodger² aku eh! :)
Saya betul2  nak bantu nie..:)

Jemput LIKE (y) dan FOLLOW page saya,
๐Ÿ‘‰ Mylea Freckles Serum Seremban
๐Ÿ‘‰ Tasneem Naturel Seremban
๐Ÿ‘‰ Muslimah Marsi Full

In shaa Allah Nanti ada masa aku cerita detail tentang produk² yang aku jual kt blog ni.

Kalau rasa2 dah berminat whatsApp je terus ke 0193773408 atau nak lebih mudah dan cepat, klik ⤵
http://www.wasap.my/60193773408

Terima kasih. ๐Ÿ˜Š

#aduiii..korang perasan tak banyak sangat kata ganti diri yg aku gunakan dlm ni. Kenapa? Apabila ko dah COME BACK, rse macam2 nak story. Mula2 kekok la..skema la sket guna saya, bila sedap menaip, haaa....kluar aku terus! Klu guna "aku" ni rasa lebih senang nak sampaikan. lebih dekat dengan pembaca. Kah3... Cuma xboleh la selalu sgt, nanti Wafiy da pandai baca, mesti dia cakap, ROCK jugak ibu aku nih! hahaha....

#Pray4Gaza